Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Zonele in care restrictiile mai dure au avut efect si judetele in care cresterea cazurilor de COVID e grava, dar nu s-au luat masuri

Diaspora Romania

In judetele care au avut o crestere alarmata a cazurilor de coronavirus si in care au fost impuse masuri mai dure se vad deja efectele, spune biostatisticianul Valentin Pirvu. El a dat exemplul Sibiului si Salajului, unde a fost impusa carantina locala. Pe de alta parte, spune el, sunt cateva judete unde situatia risca sa devina la fel de grava, dar unde masurile intarzie. Medicul Andreea Moldovan spune ca ar trebui restrictionate mai mult activitatile sociale.

Este grav ce se intampla, pentru ca asistam cu totii la o crestere marcata a numarului de cazuri, ceea ce inseamna ca sunt mai multi pacienti care trebuie internati, iar dintre acestia, sunt mai multi pacienti care au forme medii sau severe de boala, ceea ce inseamna ca si numarul celor care trebuie sa acceada intr-o sectie de terapie intensiva este mai mare. Toata aceasta crestere a cazurilor nu face decat sa supraincarce sistemul sanitar pana la o limita care in scurt timp va fi de nesuportat”, a spus Andreea Moldovan, director medical al Spitalului de boli infectioase din Brasov.

Ea spune ca masurile pe care le-au luat pana acum autoritatile pentru prevenirea raspandirii SARS-CoV2 nu au dus la scaderea numarului de cazuri.

Eu cred ca as fi luat si mai multe masuri, pentru ca e nevoie sa se stopeze aceasta crestere a cazurilor. Iar cu masuri luate partial, in timpul noptii sau in piete alimentare, nu cred ca impactul va fi cel scontat de catre noi toti. As fi mult mai atenta la restrictiile in ceea ce priveste viata sociala, pentru ca economia este clar cu probleme si nu o putem opri si mai mult, dar partea de activitati sociale cred ca ar trebui mult mai mult controlata si restrictionata, pentru ca suntem un popor foarte sociabil si aici avem probleme”, a spus ea.

Biostatisticianul Valentin Pirvu spune, pe de alta parte, ca in judetele care au luat masuri se vad deja efectele.

„In Salaj s-a impus carantina, a continuat cu 3 orase in carantina si se vede deja, a dat rezultate bune, sunt in scadere. Sibiu a luat masuri si deja, chiar daca nu a trecut mult, se vad rezultate. Si Maramures si Ialomita au luat masuri. Din pacate, mai sunt judete care nu au luat masuri, sunt la niveluri ridicate si sunt in crestere. Vorbesc de Arad, Brasov, Ilfov si chiar Bucuresti. Bucurestiul continua sa creasca, este peste 5”, a spus el.

„In Sibiu, despre s-a tot vorbit, era la 4,4 incidenta oficiala acum doua saptamani, ca sa va dati seama ce repede merg lucrurile. Daca trebuia sa invatam ceva de asta-primavara, este ca viteza de decizie este cruciala. Nu conteaza neaparat cat de stricte sunt masurile, ci cat de rapid le iei”, a spus Pirvu.

„In Constanta ar trebui sa se faca ceva urgent, lucrurile urca rapid. In Brasov urca si nu se opresc. Nu este un fenomen uniform. Pe toata tara, daca ne uitam, cresterea a scazut, dar sunt aceste judete, ca Bihor si Timis sunt orase mari care urca si unde ar trebui luate niste masuri pe termen scurt”, a adaugat el.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub