Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Vaccinul Pfizer este eficient 95% si nu produce efecte adverse, arata studiile finale

Diaspora Romania

O analiza finala a studiului de faza 3 a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer si BioNTech arata ca acesta a fost 95% eficient in prevenirea infectiilor, chiar si la adultii in varsta, si nu a cauzat probleme serioase de siguranta, a declarat compania miercuri.

In cadrul studiilor au fost raportate 170 de cazuri de infectie cu coronavirus in randul voluntarilor care au luat parte la teste. Dintre aceste cazuri, 162 de infectii au fost la persoane carora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu solutie salina simpla, in timp ce opt cazuri au fost la participantii care au primit vaccinul propriu-zis. Acest lucru rezulta o eficacitate de 95%, sustine companie americana Pfizer.

Datele initiale aratau o eficienta de peste 90%. Ulterior, rusii au sustinut ca vaccinul Sputnik V este eficient in proportie de 92%, in timp ce producatorul Moderna a precizat ca vaccinul produs este eficient 95%.

„Eficacitatea a fost constanta in functie de varsta, rasa si etnie. Eficacitatea observata la adultii cu varsta peste 65 de ani a fost de peste 94%”, au declarat Pfizer si partenerul sau german BioNTech intr-o declaratie comuna.

„Au fost 10 cazuri severe de COVID-19 observate in proces, cu noua dintre cazuri care au aparut in grupul placebo si unul in grupul vaccinat”, au mai precizat cele doua companii.

Un grup independent a urmarit rezultatele si efectele secundare. „Pana in prezent, Comitetul de monitorizare a datelor pentru studiu nu a raportat nicio problema serioasa de siguranta legata de vaccin”.

Singurul „element advers” a fost oboseala, la 3,7% dintre pacienti.

Companiile au anuntat ca vor solicita autoritatilor din SUA aprobarea de urgenta a vaccinului zilele urmatoare. Datele vor fi transmise si altor agentii de reglementare din intreaga lume

„Protectia rapida pe care o ofera acest vaccin - combinata cu profilul sau de tolerabilitate la toate grupele de varsta studiate pana acum - ar trebui sa contribuie la transformarea acestui vaccin intr-un instrument important pentru abordarea pandemiei actuale”, a declarat dr. Ugur Sahin, CEO si cofondator al BioNTech.

Pe baza previziunilor actuale, companiile se asteapta sa produca la nivel global pana la 50 de milioane de doze de vaccin in 2020 si pana la 1,3 miliarde de doze in 2021.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub