Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Așezările dacice întârzie Centura Capitalei. Arheolog: Situl este foarte important, lucrările la Autostrada 0 vor fi oprite

Diaspora Romania

2025 ar putea fi anul Ã®n care BucureÈ™tiul se va putea lăuda cu o autostradă care va ocoli Capitala, va face legătura cu cele trei Autostrăzi existente È™i va putea prelua din traficul de pe Centura Capitalei. Noul inel va avea o lungime de 100 de kilometri È™i este împărÈ›it în 7 loturi. Pe unul dintre loturile în care a început treaba, deja a apărut o provocare. O veche aÈ™ezare dacică îi fascinează pe arheologi. Timp de o lună, zona delimitată va fi È™antier de cercetare.

Arheolog: Aici am intrat pe lotul 2 al viitoarei Autostrăzi 0 (centura Capitalei - n.red.). Suntem în drum spre situl 1, un sit identificat în urma unui diagnostic arheologic în luna august. Aici este tronsonul unde este liber pentru constructor să facă terasamentele, unde este excavatorul, acolo este situl de cercetare.

Un drum în plin câmp și multe excavatoare și basculante trasează noul curs la viitoare autostrăzi care va încercui Bucureștiul dincolo ce actuala Centură. Va fi compusă din 7 loturi iar la final, artera ar trebui să aibă 100 de kilometri. Lucrările nici nu au început și au început deja primele probleme.

Ovidiu Barbier, director general adjunct CNAIR: Am primit o penalitate de un milion de lei pentru că nu au avut partea de proiectare făcută în termenul asumat prin proedura de licitaÈ›ie. 2023 pesntru zona de Sud, în acest timp se demarează È™i lucrările È™i pe partea de Nord, în aceÈ™ti doi ani È™i jumătate, drept urmare, cu perioada de proiectare È™i de execuÈ›ie, logic ar fi ca undeva în 2025 să avem un inel de autostradă complet al BucureÈ™tiului.

Pe primul lot în care au început lucrările au și apărut primele provocări. Descoperirile arheologilor au dus la oprirea construirii pentru câteva sute de metri pătrați vreme de aproape o lună.

Dr. Petre ColÈ›eanu, arheolog: Din punct de vedere È™tiinÈ›ific aÈ™ezarea aceasta este foarte importantă. Este din zona sfârÈ™itului primei epoci a fierului È™i începutul cele de-a doua. Este o zonă gri din punct de vedere È™tiinÈ›ific È™i a definirii culturale, arheologice È™i a tipului de viață din acea epocă pentru această zonă de câmpie.

Deocamdată, arheologii au descoperit resturi de vase dar așteptările sunt mari.

Claudiu Lăzărică, arheolog: Avem pază peste tot: Pe lângă aceste vase s-ar putea să găsim È™i obiecte de podoabă sau unelte agricole mai mult, aici a fost sat.

Arheolog: Apare tentația, avem pază peste tot

Lucrările sunt însă și un magnet pentru răufăcători.

Dr. Petre ColÈ›eanu, arheolog: Tot timpul apare tentaÈ›ia, de aia avem pază peste tot. Am avut situaÈ›ii în care am găsit intervenÈ›ii, ne-am învățat minte È™i avem pază.

Reprezentanții constructorului spun că nu sunt afectați de situl arheologic și lucrările se desfășoară pe restul suprafeței de 1,7 kilometri ai lotului 2. În paralel a început și construcția unuia dintre podurile viitoare autostrăzi.

Cristian Popa, jurnalist Digi24: Acesta este cu siguranță un moment extrem de important. Sunt descărcate mai multe carcase din fier beton pentru a face legătura podului care va face trecerea peste calea ferată BucureÈ™ti- Giurgiu. Va fi nevoie de aproape 100 de astfel de coloane, unele dintre ele amplasate la o adâncime de 28 de metri.

Cele șapte loturi care vor însuma 100 de km sunt împărțite în trei pe zona de sud și patru pe zona de nord. Oficialii Companiei Naționale de Drumuri dau asigurări că dacă lucrurile vor merge conform planului, în 2025 am putea ocoli pentru prima dată Capitala pe Autostrada „Zero”.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub