Radio Diaspora Live 

Diaspora Romania:Un japonez în vârstă de 112 ani, declarat cel mai vârstnic bărbat din lume

Diaspora Romania

Un japonez în vârstă de 112 ani a devenit cel mai vârstnic bărbat din lume, a certificat Guinness World Records. Secretul longevităţii sale este "să-ţi păstrezi zâmbetul", a declarat el, citat de AFP.

Chitetsu Watanabe s-a născut pe 5 martie 1907, la Niigata, în nord-vestul Japoniei. El a primit oficial titlul Guinness, miercuri, la centrul de îngrijiri din oraşul natal. 

Precedentul record era deţinut de Masazo Nonaka, un alt japnez, care a decedat luna trecută, la vârsta de 112 ani şi 266 de zile. â

Watanabe, care are cinci copii, a declarat că secretul longevităţii sale este "să nu te enervezi şi să-ţi păstrezi zâmbetul". 

El a recunoscut un mic păcat - dulciurile precum budinca de caramel - dar, în mod vizibil, acest lucru nu-i face rău. 

Decanul actual al umanităţii este o japineză, Kane Tanaka, care a împlinit luna trecută 117 ani. 

Japonia are cea mai ridicată speranţă de viaţă din lume: peste 70.000 de centenari trăiesc în ţară, la o populaţie totală de aproximativ 126 de milioane de locuitori, aflată în declin demografic major. 

Recordul mondial absolut de longevitate masculină este cel al unui alt japonez, decedat în 2013, la puţin timp după ce a împlinit 116 ani, Jiroemon Kimura.

Potrivit Guinness, recordul oficial de longevitate, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, rămâne al francezei Jeanne Calment, decedată în 199, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile. 

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda