Radio Diaspora Live 

Diaspora Romania:Peste 100 de soldaţi americani au leziuni la nivelul creierului în urma atacului iranian cu rachete împotriva unei baze din Irak

Diaspora Romania

Peste 100 de soldaţi americani au leziuni traumatice la nivelul creierului în urma atacului iranian cu rachete împotriva unei baze din Irak, o creştere de peste 50% a cazurilor au declarat luni oficiali americani, potrivit cărora armata americană va face un anunţ oficial în acest sens, transmite Reuters.

Luna trecută, armata anunţase 64 de cazuri de traumatisme cerebrale.

Pentagonul a refuzat să comenteze, dar anterior a avertizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri în săptămânile de după atac, deoarece simptomele pot apărea mai târziu, ca şi raportările.

Niciun soldat american nu a fost ucis sau rănit în timpul atacului iranian cu rachete împotriva bazei irakiene Ain al-Asad, după uciderea generalului iranian Qassem Soleimani, pe 3 ianuarie, pe aeroportul din Bagdad, printr-un atac cu dronă.

Ulterior, ambele părţi nu au escaladat conflictul militar, dar numărul tot mai mare al victimelor americane ar putea să exercite presiuni asupra lui Trump pentru o reacţie, posibil non-militară.

Generalul de armată Mark Milley, preşedintele Statului Major Comun, a declarat luna trecută că soldaţii cu traumatisme cerebrale au fost diagnosticaţi cu forme uşoare. El a adăugat că diagnosticul se poate modifica în timp.

Simptomele includ dureri de cap, ameţeli, sensibilitate la lumină şi greaţă.

Oficialii Pentagonului au declarat în repetate rânduri că nu există un efort de a minimaliza sau întârzia informaţiile despre astfel de leziuni. Dar informaţiile apărute în urma atacului iranian au readus întrebările dacă politica armatei americane referitoare la modul în care se raportează la nivel intern leziunile cerebrale şi dacă sunt tratate public cu aceeaşi urgenţă ca pierderea unui membru sau a vieţii.

Preşedintele Donald Trump a părut să minimalizeze leziunile cerebrale, afirmând luna trecută că ”a auzit că au avut dureri de cap şi câteva alte lucruri” în urma atacului, atrâgând critici din partea parlamentarilor şi a unei organizaţii a veteranilor.

Diferite organizaţii din domeniul sănătăţii încearcă de ani de zile să atragă atenţia în legătură cu gravitatea leziunilor cerebrale, inclusiv a contuziilor.

Începând din anul 2000, circa 408.000 de soldaţi au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale traumatice, potrivit datelor Pentagonului.


 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda