Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Explicatia fenomenelor extreme prin care trece Romania in aceste zile. Climatolog: "Vara asta va intra in istorie"

Diaspora Romania

Administratia Nationala de Meteorologie a emis doua noi alerte de vreme extrema in mare parte din tara, una de canicula si disconfort termic, iar cealalta de furtuni si instabilitate atmosferica. Climatologul Roxana Bojariu a explicat ca fenomenele extreme prin care trece Romania in ultimele zile nu sunt doar caracteristici locale, ci este vorba de un fenomen la scara mare, o consecinta a incalzirii globale, care reuseste sa induca manifestari severe unor fenomene obisnuite, de altfel, pentru aceasta perioada din an.

"Fenomenele extreme au predominat in toata emisfera nordica, si in Romania, am avut astfel de contraste cu regiuni cu canicula, dar si altele cu instabilitate atmosferica, cu furtuni puternice, cu inundatii. Si nu doar Romania se confrunta cu aceste extreme, si in Italia sunt regiuni cu inundatii, altele cu canicula si incendii de vegetatie. Aceasta vara va intra in istoria climatologiei si vom vorbi si vom cerceta aceste fenomene. Un lucru e clar, intreaga emisfera nordica, acum cand e vara, a fost cu astfel de fenomene, iar asta ne arata ca nu vorbim doar de caracteristici locale, ci de un fenomen la scara mare, e vorba de incalzirea globala, cea care reuseste sa aduca mai multa energie si prin asta manifestari severe unor fenomene obisnuite, de altfel, pentru aceasta perioada din an", a explicat climatologul. 

"Sunt si fluctuatii naturale, nu traim doar schimbarea climei. Pe fundalul acesta al fluctuatiilor se suprapune semnalul schimbarii climei, deci pe termene scurte avem fluctuatii, dar daca ne uitam statistic vedem cum fenomenele care implica un grad mare de acoperire cu energie, manifestarile acestea severe, cu temperaturi ridicate, ce presupun cantitati de caldura in sistem si de vapori de apa, acestea predomina totusi", a mai spus Roxana Bojariu.

Vara anului 2021 va intra in istoria climatologiei

Climatologul Roxana Bojariu a precizat ca vara aceasta va intra in istoria climatologiei si vor exista cercetari asupra fenomenelor din ultima perioada. Expertul a oferit si explicatia afirmatiei sale.

"Aceasta vara va intra in istorie pentru ca am avut valuri de caldura care la o mai atenta studiere a lor s-a vazut ca nu s-ar fi putut intampla fara aportul semnalului incalzirii globale. Exista un studiu facut imediat dupa ce in Columbia Britanica s-a inregistrat fenomenala temperatura de 49,5 grade Celsius si acest studiu arata clar, cu experimente numerice, cu observatii, ca nu am fi putut avea acel val de caldura daca nu am fi umblat la concentratia de gaze cu efect de sera, dioxid de carbon, metal, acid de azot si daca nu am fi intensificat noi, oamenii, la scara globala, acest efect. Ce s-a intamplat acolo nu s-ar fi intamplat daca nu modificam noi sistemul climatic. E o concluzie stiintifica", a conchis climatologul. 

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub