Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

NATO prezinta condoleante Romaniei si se declara ingrijorata de actiunile „destabilizatoare” ale Iranului

Diaspora Romania

Membrii Aliantei Nord-Atlantice si-au exprimat ingrijorarea fata de actiunile „destabilizatoare” ale Iranului si au condamnat atacul asupra tancului petrolier Mercer Street .De asemenea, NATO a transmis condoleante Romaniei si Marii Britanii pentru cei doi membri ai echipajului navei (un roman si un britanic), ucisi in respectivul atac.

„Ne alaturam statelor aliate in condamnarea ferma a recentului atac soldat cu victime omenesti asupra MV Mercer Street, petrecut in largul coastelor Omanului si ne exprimam condoleantele Romaniei si Regatului Unit pentru piedererile in vieti omenesti suferite”, se arata intr-un comunicat transmis de purtatorul de cuvant al NATO.

„Libera circulatie a navelor este vitala pentru toti aliatii NATO si ea trebuie mentinuta in conformitate cu regulile internationale. Marea Britanie, Statele Unite si Romania au ajuns la concluzia ca Iranul poarta cel mai probabil responsabilitatea pentru acest incident. Statele aliate raman in continuare ingrijorate cu privire la actiunile destabilizatoare ale Iranului in regiune si solicita Teheranului sa respecte obligatiile internationale”, se arata in comunicatul NATO. 

Recent, Statele Unite ale Americii au anuntat ca vor da un "raspuns colectiv", impreuna cu aliatii, impotriva Iranului dupa atacul asupra petrolierului Mercer Street, de saptamana trecuta, in care au fost ucisi doi membri ai echipajului, un roman si un britanic.

„Suntem in legatura stransa si ne coordonam cu Regatul Unit, Israel, Romania si alte tari. Si va exista un raspuns colectiv”, a declarat seful diplomatiei americane, Antony Blinken, care a acuzat Iranul de comiterea atacului.

„Iranul continua sa actioneze intr-o maniera teribil de iresponsabila”, a afirmat, de asemenea, secretarul de stat al SUA, in fata jurnalistilor, la Washington. „Actiuniule Iranului sunt o amenintare directa la adresa libertatii de navigatie”, a adsugat el. Duminica, responsabilul american a vorbit despre un „raspuns adecvat si iminent” in coordonare cu aliatii Statelor Unite.

Joi, 29 iulie, petrolierul Mercer Street a fost tinta unui atac cu drone sinucigase in Marea Arabiei. Atacul s-a soldat cu doi morti, un britanic angajat al companiei de securitate Ambrey, si un roman membru al echipajului, potrivit armatorului Zodiac Maritime, o companie internationala cu sediul la Londra si administrata de miliardarul israelian Eyal Ofer.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub