Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Ioana Mihaila: Tombole si loterii pentru vaccinati, interzicerea persoanelor nevaccinate in weekend in spatiile publice neesentiale

Diaspora Romania

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat marti ca a propus, in sedinta coalitiei de guvernare, un set de masuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID, cum ar fi de recompensa pentru cei care se vaccineaza si restrictive pentru cei nevaccinati - testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat si acces limitat in weekend in zonele neesentiale, mentionand ca acestea urmeaza sa fie discutate cu premierul si cu membrii Comitetului National pentru Coordonarea activitatilor de vaccinare.

„Am participat la şedinta coalitiei cu scopul de a propune partenerilor de coalitie o serie de masuri legate de accelerarea campaniei de vaccinare. Este vorba atat de masuri de recompensa pentru cei care s-au vaccinat sau se vor vaccina de acum inainte, precum si de masuri restrictive pentru persoanele vaccinate. Trebuie sa mentionez ca a fost o discutie de principiu, urmand ca, ulterior, pentru aplicabilitatea acestor masuri sa cerem acordul partenerilor din Guvern, al premierului si al membrilor Comitetului National pentru Coordonarea activitatilor de vaccinare. Este vorba de anumite masuri de recompensa pentru cei care se vaccineaza de acum inainte de tipul bonurilor valorice, ramane sa vedem cum le operationalizam, dar si anumite loterii, cu premii pentru toti cei care s-au vaccinat de la inceputul campaniei si pana acum”, a afirmat Mihaila dupa sedinta coalitiei, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca partea tehnica urmeaza sa fie stabilita in Guvern dupa ce va fi obtinut si acordul premierului.

„Vorbim de doua ipoteze de lucru legate de restrictii. Sunt, pe de o parte: o propunere legislativa pentru personalul medico-sanitar, propunere care a mai fost discutata anterior, si anume obligativitatea testarii pentru personalul medico-sanitar nevaccinat si va merge ca propunere de lege in functie de decizia si ce recomandari ne vin de la Institutul National de Sanatate Publica si, de asemenea, in functie de nivelul de incidenta. Costurile nu sunt suportate de sistemul public. A doua masura restrictiva este legata de accesul persoanelor nevaccinate in weekend in spatiile publice neesentiale”, a explicat Mihaila, adaugand ca costul testarii va fi suportat de cadrele medicale.

Ministrul Sanatatii a spus ca modul de operationalizare urmeaza sa fie detaliat.

„Unele vor intra in vigoare in functie de incidensa de la nivelul unei localitati si o sa discutam si cu CNSU, DSU si INSP pentru a stabili aceste praguri de incidenta, unele, cum sunt aceste masuri care se adreseaza personalului medico-sanitar, trebuie adoptate in Parlament”, a mai spus Mihaila.

Mihaila a mentionat ca, potrivit unor date partiale, in Bucuresti, rata vaccinarii personalului medico-sanitar este intre 50% si 60% si de 85% in randul medicilor.

„Inainte de acest lucru, noi am solicitat saptamana trecuta si am inceput sa centralizam de la unitatile sanitare publice care este situatia personalului medical legata de stadiul vaccinarii. Majoritatea avem rezultate partiale, dar de exemplu pentru municipiul Bucuresti avem intre 50% si 60% personal medico-sanitar total vaccinat, din datele partiale, iar medicii sunt vaccinati peste 85%.”, a spus ministrul.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub