Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Premierul spune ca pretul la benzina va scadea. Despre cresterea pretturilor: „Daca ne uitam la o evolutie preturile cresc, scad”

Diaspora Romania

Florin Citu a vorbit la Digi24 despre scumpiri si despre veniturile romanilor. Premierul spune ca este firesc ca intr-o economie de piata preturile sa creasca sau sa scada. Important este ca, potrivit lui Florin Citu, anul acesta in Romania veniturile au crescut mai repede decat preturile. Cu aproape 8% ar fi crescut veniturile romanilor, in timp ce preturile ar fi avut o crestere de doar 3%.

Florin Citu: La combustibili, scumpirea a venit din pretul petrolului international, care a avut o crestere. Pretul acum scade, veti vedea ca si pretul la pompa va fi mai mic. De obicei este o diferenta de o saptamana, doua saptamani.

Pretul in Romania ar fi fost mai mare daca nu luam decizia de a elimina supraacciza introdusa de PSD. Daca nu luam acea decizie, pretul ar fi fost mult mai mare. Astazi, nu doar in Romania, pretul peste tot in lume a crescut datorita fluctuatilor pretului petrolului pe piata internationala.

Noi vedem ce se intampla acum, dar daca ne uitam la o evolutie, preturile cresc, scad, asta este intr-o economie de piata.

Ceea ce este important, este ca veniturile sa creasca mult mai repede decat preturile. Si asta inseamna ca ne pastram puterea de cumparare.

In Romania, anul acesta veniturile au crescut mai repede decat preturile. Preturile au o medie de crestere de 3%, iar veniturile in sectorul privat au crescut cu 7,5%, aproape 8%. Preturile au crescut cu 3%.

Deci cresc mult mai rapid veniturile, venitul mediu net in economie. Bineinteles, discutam despre distributie si asa mai departe, dar pana la urma, veniturile cresc.

Energie electrica si gaze. Aici sunt cateva lucruri... E adevarat ca au impact in ceea ce priveste constructiile, si in Romania este un sector foarte important. Ne uitam la solutii. Vedem care sunt solutiile. Dar, intr-o economie de piata, preturile cresc, scad.

In ceea ce priveste consumatorul vulnerabil, deja exista in Parlament o lege care protejeaza pe consumatorii vulnerabili.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub