Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Liderii UE cer o ancheta fara restrictii despre originea coronavirusului: „Este extrem de important sa aflam sursa acestei pandemii”

Diaspora Romania

Liderii UE au cerut, joi, o ancheta „fara restrictii” cu privire la originile pandemiei COVID-19, identificata pentru prima data in China centrala, pe fondul criticilor aduse unei anchete initiale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus ca este important sa se cunoasca originile virusului Sars-Cov-2, iar anchetatorii trebuie sa aiba acces deplin la la toate informatiile care ar putea oferi un raspuns. Reactia acesteai vine in contextul in care mai multi oameni de stiinta vorbesc despre dovezi ale manipularii genetice a virusului in laborator, iar administratia Biden a cerut serviciilor de informatii sa vina cu o concluzie definitiva despre originea coronavirusului.

„Este extrem de important sa aflam despre originile coronavirusului”, a declarat von der Leyen intr-o conferinta de presa inainte de summitul G7 din Marea Britanie.

„Anchetatorii au nevoie de acces complet la tot ce este necesar pentru a gasi cu adevarat sursa acestei pandemii”, a adaugat aceasta.

De asemenea, presedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat: „Lumea are dreptul sa stie exact ce s-a intamplat pentru a-si putea invata lectiile”. El a adaugat ca UE a sprijinit toate eforturile.

Presedintele american Joe Biden a cerut recent comunitatii serviciilor de informatii sa-si „dubleze” eforturile pentru a putea stabili o concluzie definitiva privind originea coronaviruslui, avand in vedere ca acum ambele ipoteze - virus dezvoltat pe cale naturala sau virus creat in laborator - sunt discutate, fara a putea fi favorizata vreuna din ele. Liderul de la Casa Alba vrea sa primeasca un raport in trei luni.

Potrivit unui draft de text care urmeaza sa fie aprobat la summitul UE-SUA de saptamana viitoare liderii vor cere „progrese intr-un studiu de faza 2 transparent, bazat pe dovezi si condus de experti, organizat de OMS, cu privire la originile COVID-19, care este liber de interferente”.

Raportul OMS publicat la finalul lunii martie arata ca virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni printr-un alt animal si ca „un incident de laborator a fost considerata o varianta extrem de putin probabila”. Totusi, cercetatorii nu au reusit sa stabileasca exact cum a trecut virusul de la animal la om, ceea ce a dus la critici ale cercetarii.

Ulterior, seful OMS a cerut o noua ancheta asupra ipotezei privind o posibila scurgere a virusului SARS-CoV-2 dintr-un laborator din China pentru a explica originea pandemiei de COVID-19 si a criticat datele insuficiente oferite de partea chineza in cadrul misiunii expertilor internationali din aceasta iarna.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub