Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Cum va functiona aplicatia privind certificatele digitale COVID. Sistemul va fi gata pana la 1 iulie, anunta STS

Diaspora Romania

Platforma privind certificatele digitale COVID, care vor facilita libera circulatie in Uniunea Europeana, implementata in Romania cu suportul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, va fi finalizata pana la data de 1 iulie, a declarat, marti, directorul STS, Ionel-Sorin Balan. Acesta a explicat cum se va accesa portalul si ce date sunt necesare pentru a descarca certificatul verde.

"Va fi finalizat, deja au fost trecute cateva etape tehnice. Purtatorul de cuvant a prezentat mai multe interpelari, s-au realizat teste (...). Suntem in lucru cu aplicatia de portal si cu aplicatia de modificare a certificatelor. Va fi gata clar pana la 1 iulie", a declarat seful STS la Parlament, unde a fost prezent la sedinta Comisiilor reunite de aparare.

Trei tipuri de certificate Covid de la 1 iulie

El a amintit ca platformele informatice dezvoltate pot permite generarea a trei tipuri de certificate: de vaccinare, de iesire din boala si de testare.

"Se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care doreste descarcarea unui certificat va furniza cateva date. Aceste date vor fi verificate in sistemele informatice pe care le avem la dispozitie, respectiv Registrul National de Vaccinare sau Coronaforms, Registrul electronic pentru vaccinare si aplicatia Coronaforms pentru celelalte tipuri de certificate. Dupa aplicarea cererii unuia dintre certificate sau mai multe, persoana care incearca sa intre in posesia unui asemenea certificat va primi in contul personal, inregistrat pe platforma informatica, acest certificat. Acest certificat poate fi tinut fie in mod electronic, pe telefonul mobil sau pe alt device, poate fi si printat si poate fi prezentat autoritatilor, existand, de asemenea, aplicatie dezvoltata care permite verificarea autenticitatii documentului prezentat, datele respectiv fiind corelate cu datele de identitate din documentele personale", a explicat directorul STS.

Acesta  a precizat ca in momentul de fata este in lucru un document legislativ care va explica clar modalitatea de utilizare a aplicatiei.

"La nivelul institutiei noastre, task-urile sunt clar tehnice, acelea de a dezvolta produsele oferite. Aceasta aplicatie este dezvoltata in conformitate cu discutarea si aprobarea regulamentului european si suntem in grafic cu tot ceea ce s-a intamplat la nivelul european", a adaugat el.

In ceea ce priveste schema de ajutor pentru HoReCa, Balan a aratat ca "nu este foarte greu operationalizata de catre STS".

"Se lucreaza conform cerintelor operationale ale ministerului (Ministerul Economiei - n.r.) si va fi lansata atunci cand ministerul va hotari de cuviinta. Este o decizie operattionala si tehnica, care va fi luata impreuna cu ministerul, a subliniat el.

Seful STS a prezentat in Parlament bilantul activitatii institutiei.

"Conform Legii 92/1996, STS este controlat de Parlament (...) Astazi am prezentat bilantul activitatii institutiei pe anul 2020 si de asemenea principalele directii de aciune pentru anul 2021", a mai precizat acesta.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub