Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Liderul pietei RCA, amendat cu 11 milioane de lei si pus sub administrare speciala. Ce inseamna asta pentru companie si asigurati

Diaspora Romania

City Insurance, liderul asigurarilor RCA pe piata din Romania, a intrat in administrarea speciala a Fondului de Garantare al Asiguratilor, a anuntat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

City Insurance a fost amendata cu aproape trei milioane de lei pentru neregulile constate si trebuie sa vina cu un plan de finantare si redresare. In plus, toti cei opt membri ai conducerii au fost sanctionati de ASF cu cate un milion de lei si li s-a retras aprobarea de a face parte din conducerea societatii.

"Decizia luata de consiliul ASF arata un semnal ferm ca dorim ca societatea sa intre in legalitate, in interesul publicului consumator, in interesul intregii piete a asigurarilor. Societatea va intra, pentru o perioada determinata de timp, sub administrarea speciala a Fondului de Garantare al Asiguratilor, pentru aducerea ei intr-un cadru firesc de functionare, in care sa faca dovada ca dispune de cerintele minime de capital si ca-si poate achita obligatiile asumate, respectiv plata daunelor catre cei care au intocmite polite de asigurare la aceasta societate", a declarat Dan Apostol, director de comunicare al ASF.

Compania ar avea o problema de solvabilitate, iar administrarea speciala din urmatoarele patru luni - cu posibilitate de prelungire, care practic inseamna preluarea controlului, ar fi ultima solutie.

Politele RCA ale companiei sunt in continuare valabile

Politele de asigurare City Insurance sunt in continuare valabile, iar clientii companiei pot obtine despagubiri in baza unui dosar de dauna.

"Politele de asigurare sunt valabile si acolo unde intervin situatii unde polita trebuie sa-si intre in rol asiguratul merge cu polita si face cererea de decont conform unui dosar de dauna", a explicat Dan Apostol.

Lider de piata

City Insurance este liderul pietei asigurarilor RCA, iar impreuna cu societatea de pe locul doi detine aproximativ 75% din piata.

Compania ofera polite RCA cu preturi mici, sub cele ale concurentei, iar veniturile raportat la daune creaza probleme, care se vad in despagubirile lente si in problemele legate de solutionarea dosarelor de dauna.

Intrarea in administrare speciala, desi este o solutie radicala, nu inseamna si sfarsitul drumului pentru City. Euroins, cealalta firma de asigurari cu politici similare cu cele ale City, a fost intr-o astfel de procedura si s-a redresat.

Volume 90%

Volume 90
 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub