Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Presedintele CNCD, despre declaratiile lui IPS Teodosie: Nu vom sanctiona interpretari ale unei credinte

Diaspora Romania

Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, a vorbit despre plangerile depuse la institutia pe care o conduce, cu privire la declaratiile IPS Teodosie. Asztalos a spus ca CNCD, ca institutie de stat, nu a sanctionat si nici nu va sanctiona interpretari ale unei credinte. „Pentru ca exista o separatie intre stat si culte, exista o autonomie a cultelor”, subliniaza seful Consiliului.

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii il va chema pe Arhiepiscopul Tomisului sa dea explicatii legate de declaratiile facute la adresa femeilor. Inclusiv Biserica Ortodoxa Romana va fi intrebata daca sustine afirmatiile Arhiepiscopului, care a spus recent ca femeia nu poate ocupa roluri importante in Biserica deoarece are „conditia slabiciunilor sale” si „ea a inceput pacatul”.

CNCD nu va sanctiona interpretari ale unei credinte, daca se dovedeste ca asa stau lucrurile, a subliniat Asztalos. Ceea ce vom analiza noi in aceasta speta si in oricare alta de acest gen este contextul in care s-a facut declaratia, continutul, scopul - daca a fost sau nu o intentie de a aduce o atingere demnitatii anumitor categorii de persoane - si, desigur, calitatea celui care a facut declaratia, pentru ca vorbim despre un formator de opinie, care influenteaza comportamente din societate”, a declarat seful CNCD.

Dupa ce Arhiepiscopia Tomisului s-a intrebat daca nu cumva CNCD va sanctiona in premiera un cult recunoscut oficial de statul roman, seful Consiliului a precizat ca institutia pe care o conduce nu va analiza si nici nu va sanctiona ceva ce ar putea fi o interpretarile unei credinte religioase.

„Noi, ca institutie de stat, in nicio speta nu am si nu vom sanctiona interpretari ale unei credinte. Pentru ca exista o separatie intre stat si culte, exista o autonomie a cultelor. Fiecare cult isi stabileste propriile canoane si propria dogmatica, iar statul, inclusiv CNCD, le respecta”, a mai spus Csaba Asztalos.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub