Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

O afacere cu nuci romanesti, potentata cu bani europeni. O companie privata din Alba a ajuns sa exporte in 26 de tari

Diaspora Romania

O afacere romaneasca cu nuci s-a dezvoltat in Alba cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Antreprenorii romani exporta azi in 26 de tari din Europa si Asia.

„Cumparam nuca de la diversi furnizori din Romania si Republica Moldova. M-am intalnit cu Alexandru, care este astazi asociatul meu in companie, si am decis ca poate e bine sa fim furnizorii companiei mele de nuca. De acolo a plecat business-ul. In 2014, in 17 octombrie, a fost prima factura emisa”, povesteste Levente Bara cum a inceput afacerea. „Dupa ce am vazut potentialul business-ului, am explorat posibilitatea sa incepem sa exportam, sa vindem si la alti clienti”, spune antreprenorul. „Cand am decis sa facem fabrica de pe platforma de la Ciugud, am cautat finantarile europene. Am gasit o masura care ne poate finanta aceasta fabrica, aceasta idee, si am reusit sa atragem 900.000 de euro”, explica omul de afaceri cum si-a dezvoltat compania.

„Cand am vrut sa facem pasul catre o piata mai mare si productie, accesand banii europeni, am reusit sa ajungem unde suntem astazi. Am luat aproape 1 milion de euro, mai avem semnat inca pentru 800.000 de euro si suntem in cautare de proiecte noi si de oportunitati pe care sa le avem pentru a dezvolta afacerea”, adauga antreprenorul Alexandru Chiric.

Productivitate sporita de cinci ori

Banii europeni au fost calea pentru o productivitate sporita semnificativ. „De cinci ori am crescut capacitatea de productie a fabricii. Am reusit sa luam niste utilaje ultraperformante de sortare a nucii, inclusiv sortarea aflatoxinei, sortarea materialului ranced, ceea ce pana acum faceam manual, pentru ca nu existau utilaje de genul asta. Am devenit noi cei mai mari exportatori de nuca din Romania si business-ul a continuat sa se dezvolte”, arata Levente Bara.

Acum, antreprenorii romani lucreaza la noi proiecte pentru a accesa fonduri europene. Sunt proiecte pe dezvoltare de produse, „vrem sa mergem pe 
partea de healthy food”, spune Alexandru Chiric.

Cat de greu este sa iei bani europeni? Levente Bara spune ca a lua bani europeni inseamna un efort, dar un efort care merita. „Trebuie sa ai un proiect fiabil, oameni, idei, o consultanta, sa ai o poveste de business credibila ca sa fie finantabila. Categoric nu as rata nici un euro, ca e de utilaje, de extindere fabrica, pentru cresterea productivitatii sau sigurantei alimentare. Banii europeni sunt o oportunitate. Este un mare pacat sa fie ratat de un antreprenor”, considera omul de afaceri.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub