Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Evacuarea magazinelor de la metrou ar urma sa inceapa saptamana aceasta. Termenul pentru eliberarea spatiilor a expirat vineri

Diaspora Romania

Ultimatumul dat de Metrorex pentru evacuarea spatiilor comerciale de la metrou a expirat inca de vineri, iar compania a anuntat ca saptamana aceasta incepe evacuarea magazinelor din statii. Decizia de eliberare a spatiilor a fost luata cu o zi inaintea protestului care a oprit circulatia in subteran. Reprezentanții companiei spun ca toate gheretele si dughenele pun in pericol siguranta calatorilor, in caz de urgenta.

Metrorex avertiza vineri ca in 2 aprilie, la miezul noptii, urma sa expire termenul limita pentru eliberarea spatiilor comerciale de la metrou si avertizat firma sindicatului USLM ca de saptamana aceasta vor incepe procedurile de evacuare.

Nu a precizat insa daca masurile vor fi aplicate incepand de astazi.

„Contractul de asociere in participatiune dintre Metrorex si firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public facandu-se fara drept, in prezent. De asemenea, pentru spatiile comerciale nu au fost identificate autorizatii de construire emise”, potrivit companiei.

„Pericolul pe care acestea il reprezinta pentru siguranta calatorilor si a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru ca spatiile reprezinta obstacole in calea de evacuare in caz de urgenta; ingreuneaza accesul la hidrantii interiori; nicio constructie dupa 2010 nu are aviz ISU”, mai arata Metrorex.

Firma sindicatului de la metrou administreaza 80% din spatiile comerciale de la metrou.

Pe de alta parte, Victor Musat, reprezentantul asociatiei comerciantilor din statiile de metrou, a spus ca sunt peste 1.600 de persoane care au astfel de afaceri si ca le este aproape imposibil sa le elibereze intr-un timp atat de scurt. Musat mai spunea ca sunt multe persoane care risca sa ramana fara loc de munca si ca ar fi fost nevoie de un dialog in acest sens, inainte sa fie luata o decizie.

Anuntul Metrorex privind spatiile comerciale a dus la un protest spontan al sindicalistilor, iar metroul a fost total blocat in 26 martie. Mai multe plangeri penale au fost depuse in urma acestei actiuni.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub