Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

188 de oameni audiati si 222 de amenzi in urma protestului din Bucuresti. Prefect: Nu vom renunta la masurile anti-COVID

Diaspora Romania

Politia si Jandarmeria au anuntat in aceasta dimineata ca au fost date 222 de amenzi, in valoare de 200.000 de lei si ca 188 de persoane sunt audiate in urma protestului de aseara din Capitala. Este vorba despre cei care au provocat incidente in Piata Unirii. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune insa ca protestele nu vor determina autoritatile sa renunte la noile masuri pentru limitarea raspandirii COVID-19.

„Am avut un protest care, spre final, si-a pierdut caracterul pasnic. Un grup de manifestanti s-a asezat pe carosabil fara niciun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat in alta directie, cativa colegi au incercat sa legitimeze si atunci ei au devenit violenti. La momentul imobilizarii acestor persoane, cei asezati pe carosabil au aruncat cu pietre si i-au ranit pe colegii mei si au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane”, a spus colonelul Ionel-Catalin Stegaroiu, seful Jandarmeriei Bucuresti.

El a adaugat ca 12 jandarmi au fost raniti.

„Asiguram toti cetatenii ca toate actiunile noastre sunt facute doar in beneficiul si in siguranta cetateanului”, a spus el.

Bogdan Berechet, seful Directiei Generale de Politie Bucuresti, a spus ca sunt declansate cercetari pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere, distrugere prin incendiere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Au fost vandalizate „vitrine, tonomate de alimente, mobilier stradal, statii de autobuz, geamuri ale mijloacelor de transport”, a spus el.

„Cele 188 de persoane conduse la politie sunt identificate, fotografiate, amprentate, mare parte au fost si sanctionate. Au fost aplicate 222 de amenzi in valoare de peste 200.000de lei, opt fiind acordate organizatorilor. Persoanele identificate sunt audiate si vor fi dispuse masurile legale. Facem activitati pentru identificarea celor care au provocat distrugeri si au deranjat ordinea publica”, a mai spus Berechet.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune ca sunt mult mai multi bucuresteni care inteleg si respecta masurile de limitare a COVID-19 si ca acestea nu vor fi modificate in urma protestelor.

„Nu vom renunta la aceste masuri, pentru ca sunt menite sa ne protejeze. Actiunile a 2.000 de oameni nu ne vor determina sa ne razgandim”, a spus el.

Stoica a adaugat ca protestele nu vor fi blocate, deoarece „blocarea protestului inseamna confruntare”, iar autoritatile nu isi doresc acest lucru.

„Cei care au instigat la violenta trebuie sa plateasca. Cei care instiga la nerespectarea masurilor punand in pericol sanatatea romanilor, cei care instiga la violenta impotriva organelor de ordine ale statului, cei carora le pasa mai mult de promovarea propriei imagini decat de interesul general al romanilor si al statului nu sunt patrioti. Sunt patrioti cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat sa raspunda la provocari pentru a nu pune in pericol oamenii care manifestau pasnic”, a scris anterior prefectul pe Facebook.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub