Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Raed Arafat explica cum trebuie sa procedam in zilele in care magazinele se inchid la ora 18.00

Diaspora Romania

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, e vorbit joi seara, dupa sedinta de Guvern in care au fost decise noile restrictii la nivel national, despre cum trebuie sa procedeze oamenii pentru a face cumparaturi in zilele in care magazinele se inchid la ora 18.00 iar restrictiile de circulatie intra in vigoare la ora 20.00.

„Am sa va spun sfatul pe care il dau. In primul rand, am mentionat sa fie si un ordin al ministrului sanatatii si al ministerelor de resort, probabil Ministerul Economiei, care vor stabili inclusiv care sunt regulile, numarul de persoane in magazin si în spatiul respectiv si cum se va controla acest lucru.

Sunt convins ca vor fi multe discutii aici, cand ai ajuns la faza la care la ora 18.00 se inchide magazinul si la ora 20.00 trebuie sa fii acasa, inseamna ca esti în faza in care agentii economici trebuie sa se gandeasca la telemunca, trebuie sa se gandeasca la decalarea programului de munca”, a mentionat Raed Arafat.

Totodata, secretarul de stat a tinut sa sublinieze faptul ca nu toata lumea trebuie sa mearga la cumparaturi cu cinci minute inainte ca acestea sa se inchida, ci mai degraba, ar trebui aleasa o zi in care sa se aprovizioneze cu alimente.

„Asta nu inseamna ca noi muncim normal pana la ora 18.00, dupa care toata lumea este la magazin. Inseamna ca trebuie sa ne adaptam, acest program trebuie sa ne trimita catre o adaptare la locul de munca pentru a reduce contactul si acolo. Regulile sunt prevazute, trebuie doar respectate. Daca faci acest lucru, poti sa gasesti si momentul in care te duci la magazin nu neaparat la ora 17.55, poti sa desemnezi ziua in care te duci, ca nu vei merge în fiecare zi”, a precizat Raed Arafat.

Potrivit noilor restrictii aprobate de Guvern pentru limitarea raspandirii infectiilor cu coronavirus, magazinele vor fi inchise de la ora 18:00 in zilele de vineri, sambata si duminica în localitatile cu o rata mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidenta este mai mare de 7,5 cazuri la mie, masura se va aplica pe tot parcursul saptamanii.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub