Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Ministrul Mediului: Poluarea in Bucuresti e mare. Am propus Primariei sa nu mai emita autorizatii de construire fara centrala comuna

Diaspora Romania

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la Digi24, ca poluarea in Bucuresti este mare si ca asta e o consecinta a faptului ca, de 20 de ani cel putin, nu s-a luat nicio masura pentru reducerea poluarii, atat a celei industriale, cat si a celei casnice. Ministrul a spus ca a propus Primariei sa nu mai emita nicio autorizatie de construire fara centrala comuna, cel putin la nivel de bloc.

"In Bucuresti, de 20 de ani cel putin, nu s-a luat nicio masura pentru reducerea poluarii nici pe poluarea industriala, nici pe poluare casnica din incalzirea rezidentiala.
Sunt din ce in ce mai multe centrale termice individuale pentru ca nu merge sistemul centralizat de termoficare.

Noi am propus Primariei sa nu mai emita nicio autorizatie de construire fara centrala comuna, cel putin la nivel de bloc, pentru ca o centrala pentru fiecare apartament, aduce poluarea la nivelul solului, mai aproape de sol. Cu cat aceste centrale sunt mai jos, cu atat este mai rau. Cu cat aceste centrale au un cos la 40 - 50 metri, cu atat e mai bine.

De aceea e preferat un sistem centralizat de incalzire si apa calda.

Asteptam, aceste PUZ-uri si modificari sunt clare. Sper sa ajungem la un moment dat la o decizie ferma in care sa nu mai emita autorizatie de construire pentru blocuri noi fara centrala comuna. Si incalzirea centralizata CET ar trebui sa permita acest lucru, dar e mai complicat", a spus ministrul Mediului.

El a afirmat ca cel mai mare factor de poluare in Capitala este traficul. 

"Pentru a reduce poluarea avem nevoie si de alte masuri. Traficul este principalul poluator intr-un oras mare, intre 60-70%.

Arderile de gunoaie sunt la marginea Bucurestiului si n-ar trebui sa avem probleme in centru. Cu cat bate vantul mai tare, cu atat e mai mare dispersia si arata senzorii o poluare mai mica. Mirosul poate veni de la arderi, gropi de gunoi verificate si suspendate autorizatiile si s-au dat termene de conformare.

Dar traficul ramane un element extrem de important si vom propune saptamana aceasta o masura interesanta. Avem maine o conferinta de presa unde invitam institutii publice sa-si schimbe stilul de viata. Eu cred ca va fi un program interesant. Avem o sustinere larga din partea institutiilor, ministerelor si primariilor si lucrurile se pot schimba.

Sunt orase, cum e Bruxelles, unde duminica, circulatia cu masini este interzisa. Se circula cu troleibuze, tramvaie, bicicleta, pe jos. Duminica nu se circula cu masina. Trebuie facuti pasi catre un alt stil de viata si alt comportament", a adaugat Tanczos Barna.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub