Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Tara in care Covid face ravagii, dar care nu are nici plan coerent de vaccinare, nici contracte pentru vaccin: „E neglijenta criminala”

Diaspora Romania

Jair Bolsonaro, presedintele Braziliei, se confrunta cu cu reactii si critici dure in Brazilia in contextul in care tara, aflata pe locul 3 in lume in ce priveste numarul de cazuri de infectare cu coronavirus si pe locul 2 la numarul de decese nu are inca niciun contract cu vreo companie care dezvolta si distribuie vaccinuri anti-Covid cu eficienta ridicata si nici vreun plan coerent de imunizare a populatiei generale impotriva virusului, scrie The Guardian.

Peste 180.000 de brazilieni au murit pana acum din cauza Covid-19, boala pe care presedintele brazilian a numit-o „o mica gripa”, iar cea mai mare economie a Americii Latine se indreapta spre un val doi dureros, in contextul in care primul val a maturat deja tara.

Guvernul lui Bolsonaro nu a reusit sa explice satisfacator felul in care planuieste sa isi vaccineze cei 212 milioane de cetateni. In ciuda faptului ca are a sasea cea mai are populatie a lumii, Brazilia nu a semnat contracte cu Pfizer, compania care a produs primul vaccin cu eficienta ridicata, serul care este deja aprobat si folosit in Regatul Unit si SUA pentru imunizarea populatiei generale si nici cu Moderna, a doua companie care a produs un vaccin cu eficienta de peste 90%. Brazilia si-a pus, anterior, sperantele in serul dezvoltat de AstraZeneca, insa si dozele cerute din acest ser sunt insuficiente pentru o tara cu o populatie atat de mare.

Mai mult, Bolsonaro a evitat folosirea vaccinului experimental chinezesc SinoVac la nivel general doar pentru ca guvernatorul statului Sao Paulo, Joao Doria, un posibil rival al sau in alegerile prezidentiale din 2022, a sustinut folosirea acestui ser în pentru imunizare in regiunea pe care o conduce.

Expertii sunt de parere ca aceasta strategie electoralista a presedintelui brazilian si incapacitatea de a gasi o solutie pentru un contract cu producatorii importanti de vaccinuri ar putea duce la cresterea constanta a numarului de decese – „Marea problema este ca guvernul si-a pus toate sperantele in acordul cu AstraZeneca pentru 100 de milioane de doze si nu a negociat si alte contracte. Acele doze oricum nu vor fi suficiente pentru imunizarea intregii populatii”, spune Natalia Pasternak, fondatoarea unui institut stiintific. „Aceasta situatie arata cat de rupta de realitatea pandemie este aceasta administratie. Inca nu au inteles gravitatea situatiei prin care trecem”, a completat ea.

La sfarsitul saptamanii trecute, presa braziliana a criticat aproape in intregime, planul de vaccinare anuntat de ministerul Sanatatii brazilian, un document care prevede vaccinarea grupurilor prioritare pe o perioada de cinci luni, insa nu prevede nicio strategie pentru vaccinarea generala a populatiei.

„Nesabuinta criminala a lui Bolsonaro in ce priveste pandemia de coronavirus a depasit orice limita. A venit momentul ca macar sa simuleze ca are maturitatea si abilitatea de a conduce o tara de 212 de milioane de locuitori intr-un moment dramatic in istoria ei colectiva”, a scris Folha de Sao Paulo, un ziar brazilian pe prima pagina, in timp ce un altul, Estado de Sao Paulo, il acuza pe Bolsonaro de „incompetenta letala” - „Nu exista nici macar un aspect al gestionarii acestei crize care nu a fost contaminat de obscurantism, neglijenta, incompetenta sau reacredinta”.

Criticile dure vin dupa ce si presedintele societatii medicale si chirurgicale din Rio a lansat un val de critici asupra lui Bolsonaro si guvernului sau pe care i-a acuzat de „neglijenta criminala”.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub