Radio Diaspora Live 
Intră în cont Înregistrare
Contact Diaspora Locuri de munca Facebook Romani in Germania
Grup Facebook Partner
+ PACHETE DE PUBLICITATE + CAUT DE MUNCA + ADAUGA ANUNT Messenger

Cum ajungi de la „negativ” la „pozitiv” in doar 24 de ore, desi nu ai facut niciun test pentru coronavirus

Diaspora Romania

Anchetele epidemiologice transforma, uneori, pe angajatii si voluntarii de la DSP în detectivi. Sunt situatii in care oamenii care sunt testati dau informații incomplete sau gresite. Astfel, erorile apar frecvent si persoane care nu au facut niciun test sunt anuntate ca s-au infectat cu noul coronavirus.

In judetul Arad peste 800 de teste sunt recoltate zilnic. 

Din cauza volumului mare de munca apar si erori in anchetele epidemiologice.

Horea Timis, director DSP Arad: "Daca un numar de telefon este introdus gresit sau nu este corect scris sau nu este inteles la telefon foarte clar, sau CNP-ul, modifica practic in baza de date, iar posibilitatea de a trimite un buletin pozitiv catre cineva care nu s-a testat se intampla."

Geanina Potolea, medic: "Aveam un numar de telefon pe foaie, sa sun pentru o doamna care era pozitiva. Ne-a zis sa nu o mai sunam ca ne blocheaza pe telefon. Si ni s-a zis ca dansa nu are nici o legatura, ca este din Iasi, deci numarul din start era gresit". 

Raul Bastean, actor de teatru in Timisoara: "Au fost testati si părintii mei, si familia prietenei mele, au iesit toti negativi, noi traind in aceeasi casa, ulterior in ziua 12 sau 13 nu mai stiu exact, a venit la primaria comunei o lista in care toti membrii figurau pozitivi, si alti doi membrii de familie care nici nu au fost testati figurau si ei pozitivi".

Uneori, cadrele medicale sunt nevoite sa faca si munca de detectiv pentru ca primesc date incomplete in cazul anchetelor epidemiologice.

Maria Sabau, asistent medical: "Sunam la casa de sanatate de unde primim informatii despre medicul de familie al persoanei, de acolo daca medicul de familie are numarul familiei, ne ajuta".

Judetul Arad se afla pe locul 8 la nivel de tara in ceea ce priveste numarul de teste efectuate in decurs de 24 de ore.

 
 
diaspora-romania.ro, Contabil roman in Germania, Avocat Germania, Notar Germania, Evenimente in Germania, Locuri de munca in Germania, medici romani in Germania, Doctori Romani in Germania, Restaurant romanesc, Restaurant romanesc in Germania, Transport Germania, Diaspora Germania, comunitatea Romanilor din Germania, Diaspora Romana, diaspora, Comunitatea romanilor din Germania,Stiri diaspora,Romanii in strainatate,Restaurante Romanesti in Italia , restaurante Romanesti in Spania,Restaurante Romanesti in Belgia,Restaurante Romanesti Olanda, Restaurante Romanesti in Austria, Restaurante Romanesti in Franta, Restaurante Romanesti in Elvetia, Restaurante Romanesti in Anglia, Doctori Romani in Austria, Doctori Romani in Germania, Doctori Romani in Franta, Doctori Romani in Belgia, Doctori Romani in Olanda, Doctori Romani in Elvetia, Doctori Romani in Anglia,Doctori romani in Italia, Locuri de munca in Germania,Locuri de munca in Austria, Locuri de munca in Anglia,Locuri de munca in Belgia,Locuri de munca in Italia, Locuri de munca in Spania,Locuri de munca in Olanda, Locuri de munca in Elvetia, Avocat Roman in Austria, Avocat Roman in Spania, Avocat Roman in Belgia, Avocat Roman in Anglia, Avocat Roman in Olanda, Avocat Roman in Elvetia, Avocat Roman in Germania,Avocat Roman in Franta, Contabil Roman in Germania,Contabil Roman in Austria,Contabil Roman in Elvetia,Contabil Roman in Olanda,Contabil Roman in Belgia, Contabil Roman in Franta, Contabil Roman in Anglia, Transport Germania,Transport Austria,Transport Belgia ,Transport Elvetia, Transport Franta,Transport Anglia, Transport Olanda
© 2019 Diaspora Romania. All rights reserved | Realizat de MediaPub